Підтримуючи всесвітній день боротьби з цукровим діабетом 13-14 листопада даруємо Вам приємний сюрприз : знижку на прийом лікаря ендокринолога – 20% та безкоштовне визначення цукру крові (капілярна кров).
13.11. Дем’янчук Уляна Василівна 8:30 – 14:00
14.11. Катрій Ірина Ярославівна 8:30 – 12:00
Попередній запис обов’язковий !
Детальна інформація та запис на прийом за номерами: 380 50 811 57 75 або 380 342 77 75 25

14 листопада Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом.
Це день, який служить нагадуванням всьому прогресивному людству про те, що поширеність захворювання невпинно зростає. Вперше Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом був проведений IDF (Міжнародною діабетичною федерацією) і Всесвітньою організацією охорони здоров’я 14 листопада 1991 року для координації боротьби з цукровим діабетом у всьому світі.

Симптоми діабету:

Перші ознаки цукрового діабету проявляються так:

*Постійне відчуття голоду. Скільки б людина не їла, клітини її організму не можуть насититись через порушення засвоєння цукру. А це в свою чергу призводить до ожиріння і навпаки, ожиріння може викликати цукровий діабет

*Хронічна втома. Нестача енергії на клітинному рівні призводить до того, що страждає весь організм.

*Сухість шкіри. Цей симптом виникає через порушення обміну рідин, кров із клітин переходить в судини, щоб розрідити густу кров.

*Постійна спрага. Організм хоче позбутись надлишку глюкози в організмі (яка руйнує судини й може призводити до виникнення інсультів, інфарктів, гангрен) і тому виділяє її з сечею. Підвищена спрага виникає тому, що організм хоче відновити недостатність рідини.

*Сповільнене загоєння ран. Солодке середовище сприяє розмноженню бактерій та грибків.

Наявність трьох симптомів і більше – привід провести аналіз крові та звернутись до лікаря. Адже тривала нестача глюкози в клітинах призводить до того, що вони починають спалювати власні жири і при цьому процесі виділяється ацетон.Ця токсична речовина отруює весь організм і може призвести до діабетичної коми – смертельно небезпечний стан, при якому необхідно негайно звернутись в лікарню,