Лапароскопічна холецистектомія

Лапароскопічна холецистектомія – сучасний малоінвазивний вид операції з видалення жовчного міхура, яка виконується під відеоконтролем в черевній порожнині через кілька проколів передньої черевної стінки.
Метою такого хірургічного втручання є видалення жовчного міхура з патологічними утвореннями всередині.
Лапароскопічна холецистектомія – малоінвазивна операція з відносно коротким періодом реабілітації та відноситься до найбільш часто виконуваних оперативних втручань, допомагає поліпшити щоденне самопочуття та підвищити якість життя людини.

Існує декілька причин для здійснення оперативного втручання, що до жовчного міхура:
• жовчнокам’яна хвороба (наявність каміння в жовчному міхурі);
• запалення жовчного міхура (холецистит) та підшлункової залози (біліарний панкреатит);
• наявність поліпів в жовчному міхурі (поліпоз);
• холестероз;
• наявність функціональних розладів.

У більшості випадків саме жовчнокам’яна хвороба призводить до необхідності здійснення холецистектомії. Безпосереднім приводом оперативного втручання є сильні больові відчуття (жовчна коліка) у пацієнтів. Навіть тоді, коли гострі симптоми відсутні, пацієнтів турбує тяжкість в підребер’ї чи диспепсія.

Холецистит (запалення жовчного міхура) також слугує причиною для проведення операції. Інша річ, що у разі хронічної форми її можна проводити у плановому порядку, а ось при гострій фазі(гострий холецистит) без термінової холецистектомії не обійтися.

При поліпозі операцію призначають, якщо поліпи досягають певної величини (близько 10 мм і більше). У поєднанні з жовчнокам’яною хворобою поліпи дуже небезпечні, адже в окремих випадках є вірогідність їх переродження в злоякісну пухлину.

Як і поліпоз, холестероз небезпечний у поєднанні з жовчнокам’яною хворобою. Він не має симптомів, що дуже неприємно для діагностики. У разі утворення кальцинозу (відкладення солей кальцію) операцію проводять обов’язково.

І, нарешті, функціональні розлади, які можуть лікуватися і консервативно, але за певних умов призначається операція.

Для запису на прийом,телефонуйте:

050 811 57 75
0342 77 75 25