Еластографія

Еластографія та Еластометрія в МЦ “Медсервіс” м.Івано-Франківськ

 

Основним завданням еластографії є можливість відрізнити злоякісні новоутворення від доброякісних. На жаль, не рідкісними є випадки, коли звернувшись до лікаря зі скаргами на наявність новоутворення, нам одразу пропонують оперативне втручання. А чи доцільно це? Можливо, варто ретельніше обстежитись? Саме технологія еластографії допоможе вирішити ці ключові питання!

Еластографія – один з найбільш сучасних методів ультразвукової діагностики, який дозволяє оцінити пружність тканин. Це корисний інструмент для дослідження поверхнево розташованих органів (молочних і слинних залоз, лімфовузлів, щитовидної залози,м’яких тканин)

Після комп’ютерної обробки, інформація передається на екран монітора, де ділянки з різними механічними властивостями відображаються різним кольором. Таке зображення називається «еластограма». В досліджуваному об’ємі тканин можливо провести кількісні вимірювання і, шляхом порівняння з еталонними значеннями, зробити висновок про наявність патології і її характер.

Однією з головних завдань еластографії є диференційна діагностика утворень щитовидної залози ,молочних залоз, м’яких тканин. За допомогою еластографії можливо розділити пацієнтів на 2 великі групи: які потребують біопсії і які підлягають динамічному спостереженню.

Біопсія передбачає забір зразка тканин через прокол. Використовуючи еластографію, вдається мінімізувати кількість втручань.В разі виявлення утворень з задовільними критеріями еластометрії, пацієнти підлягають моніторингу відповідно до стандартних протоколів і алгоритмів діагностики.

Якісне дослідження можливе при наявності сучасного ультразвукового обладнання і спеціалістів – експертів.

Ми забезпечуємо високу якість обстеження і надійність результатів, які вкрай важливі для постановки остаточного діагнозу і лікування.

Запис на еластографію здійснюється за номерами : 050 811 57 75 або 0342 77 75 25