ОНУЦЬКА ЛЮДМИЛА ПЕТРІВА лікар кардіолог про серцево-судинні захворювання

КАРДІОЛОГ медичного центру «МЕДСЕРВІС» у м.Івано-Франківськ ОНУЦЬКА ЛЮДМИЛА ПЕТРІВА лікар з багаторічним досвідом роботи та сотнями вдячних пацієнтів!
 
Захворювання серцево-судинної системи різноманітні і широко розповсюджені. Вражають вони людей всіх вікових груп: від дорослих, до новонароджених малюків.
 
‼️Якщо у вас є один із зазначених нижче симптомів, то обов’язково зверніться до #КАРДІОЛОГА:
 
📌 Задишка
Якщо раніше ви з легкістю піднімалися на 10-й поверх, а тепер на 2-й вже складно, то варто насторожитися. Задишка або відчуття браку повітря при фізичному навантаженні можуть бути ознаками серцевої недостатності, яка вимагає консультації кардіолога
.
📌 Перебої в роботі серця, прискорений або занадто рідкий пульс.Будь-яка з цих скарг може бути симптомом серйозного захворювання, тому не варто відкласти свій візит до фахівця.
 
📌 Запаморочення і непритомність
Втрачати голову і свідомість ми можемо не тільки від великої любові, але також через аритмію, інсульт, на тлі вад серця, кровотечі, низького чи високого рівня цукру в крові та ін. Будь-який з цих станів вимагає звернення за медичною допомогою.
 
📌 Біль у грудній клітці
Характер болю при різних захворюваннях серця не є однаковим. Воно може нити, проколювати, тиснути і т д. Та найбільш загрозлива , так звана, стенокардитична біль. Це біль за грудиною чи в ділянці серця, що “віддає” в ліву руку чи міжлопаткову ділянку, особливо, при фізичних навантаженнях і є стискаючою, хвилеподібною. При цій ситуації потрібно звернутись до кардолога терміново, адже така біль є передвісником інфаркта міокарда !
 
📌 Високий артеріальний тиск
Підвищений артеріальний тиск – це фактор ризику розвитку таких ускладнень як інсульт, інфаркт міокарда, серцевої недостатністі. Кардіолог допоможе з’ясувати причину підвищення тиску і дасть рекомендації для його зниження.
 
📌 Набряк ніг
Причин для розвитку набряків ніг багато. Крім всім відомого варикозу, це ознака серцевої недостатності ,в тому числі перенесеного інфаркту міокарда, вад серця, кардіоміопатії, а також побічної дії ліків та ін. Лікар допоможе знайти причину та підбере лікування.
 
📌 Високий рівень холестерину .Він не болить, але він призводить до дуже негативних наслідків.
.
Лікар на первинному огляді виконає необхідні функціональні дослідження: виміряє тиск та пульс, ЕКГ, при потребі – ехокардіографію (ЕХО серця), лабораторні обстеження. Після кваліфікованої діагностики кардіолог обов’язково допоможе позбутися захворювання або стабілізувати стан при хронічному перебігові хвороби.
 
Серце – це двигун нашого організму, який працює 24 години на добу все наше життя, тому ми повинні берегти та піклуватися про нього !
 
Запис до кардіолога за номером : 050 811 57 75 ,0342 77 75 25