АЛГОРИТМ ПРИПИНЕННЯ САМОІЗОЛЯЦІЇ  додаток «Дій Вдома»

АЛГОРИТМ ПРИПИНЕННЯ САМОІЗОЛЯЦІЇ  додаток «Дій Вдома»

для осіб що перетнули державний кордон :

  • Особи які в зв’язку з перетином державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) протягом останніх 14 днів повинні зареєструватися в програмі«Дій Вдома» попередньо заповнивши інформовану згоду на обробку даних.
  • Потім здати тест на ПЛР з метою припинення самоізоляції після перетину кордону; Здавати тест в лабораторії Медсервіс можна щодня з пн.- сб 8.30- 12.30
  • Результати дослідження можливо отримати того ж дня на вечір , зняття з самоізоляції відбувається протягом 24 годин після отримання негативного результату, додаток «Дій Вдома»  автоматично видає повідомлення, що можна вийти з самоізоляції.
  • Повідомлення про негативні результати досліджень передаються лабораторією Медичного центру Медсервіс в Центр громадського здоров’я України під запит пацієнта. Для цього необхідно перед проходженням тесту на COVID-19 методом ПЛР заповнити відповідну інформовану згоду та вказати чіткі дані ,про перетин кордону та вказати український номер телефону який привязаний до додатку . Якщо результат тесту буде негативним, громадянин має змогу припинити самоізоляцію достроково.
  • Зауважте, позитивні результати тестування на COVID-19 методом ПЛР, відповідно до чинного законодавства, передаються у Центр громадського здоров’я в обов’язковому порядку.
  • Детальніше ознайомитись із роботою додатку «Дій Вдома» можна за посиланням

https://www.kmu.gov.ua/news/yak-pracyuye-zastosunok-dij-vdoma